Libertatea de a fi

copac india

Unul dintre miturile legate de India este îngheţarea ei în trecut. Eu cred că India e o ţară a viitorului. E o ţară ce poate oferi extrem de multe soluţii problemelor şi întrebărilor actuale şi viitoare ale omului. În lumea noastră abundentă în posibilităţi, plină de lucruri de dobândit, experienţe de trăit şi obiective de atins, problema cu care ne confruntăm constă în a alege ce e bine pentru noi. Ce merită să ai? Cum trebuie să trăieşti?  India oferă o perspectivă asupra vieţii care nu se limitează la simpla împlinire a dorinţelor materiale. Ce merită să ai? Libertate, am putea spune. Dar ce fel de libertate? Să faci tot ce îţi doreşti? Să ai tot ce vrei? Abordarea libertăţii nu se referă neapărat la absenţa sărăciei, ci mai mult la nivelul mental, să fii liber de a afla cine eşti.

Tagore spunea:
„Libertatea seminţei constă în a-şi îndeplini dharma, destinul ei, acela de a deveni copac. Eşecul de a putea împlini această misiune devine o închisoare. Sacrificiul prin care un lucru se împlineşte nu este un sacrificiu care conduce la moarte; este rupererea lanţurilor şi dobândirea libertăţii.”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>